Menu
Cameron Norrie med trofeet etter seieren i Rio Open i tennis. Foto: Bruna Prado, AP / NTB

Norrie vant Rio-finalen – hamstringtrøbbel for Alcaraz

Cameron Norrie revansjerte finaletapet i Buenos Aires da han slo Carlos Alcaraz i finalen i Rio Open i tennis. Det var britens femte ATP-turneringstittel.

Av NTB | 27.02.2023 01:15:36

Sport: Alcaraz gjorde comeback etter fire måneders turneringspause med en muskelskade da han forrige uke vant grusturneringen i Buenos Aires med 6-3, 7-5 over Norrie i finalen. Det var 19-åringens sjuende tittel, og den første siden han vant US Open i september og deretter ble tidenes yngste verdensener.

De to spilte seg fram til finale også på grusen i Rio de Janeiro, men søndag slet Alcaraz. Han måtte få medisinsk tilsyn flere ganger og så ut til å slite med hamstringen. Det høyre låret hans ble bandasjert i 2. sett.

Norrie lå under 5-7, 0-3, men så vendte han kampen og vant de to siste settene 6-4, 7-5.

Alcaraz skal etter planen spille hardcourtturneringen i Acapulco kommende uke. Der gjør Casper Ruud turneringscomeback etter en drøy måneds hvile. Nordmannen er 2.-seedet med bare Alcaraz foran seg.

Norrie er 5.-seedet i den turneringen.

I denne ukas øvrige ATP-turneringer vant Daniil Medvedev finalen i Qatar Open med 6-4, 6-4 over Andy Murray, mens Hubert Hurkacz slo det franske hjemmehåpet Benjamin Bonzi 6-3, 7-6 (7-4) i finalen i Marseille.

Tøffest hadde hun det i 2. runde, der hun avverget fire matchballer før hun slo Darja Kasatkina.

– Jeg spilte min beste tennis denne uken, sa Krejcikova etter finalen.

– Det føles veldig godt å vinne denne tittelen etter å ha tapt et par finaler tidligere i år, sa Norrie som var tapende finalist også i Auckland i januar.

Barbora Krejcikova slo de tre høyest rangerte kvinnene i verden i de tre siste rundene på vei mot seier i WTA1000-turneringen i Dubai. I finalen slo hun verdensener Iga Swiatek 6-4, 6-2, etter å ha slått Aryna Sabalenka i kvartfinalen og Jessica Pegula i semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: