Menu
Chris Kirk gratuleres av caddie Michael Cromie etter å ha vunnet PGA-turneringen i Palm Beach Gardens. Foto: Lynne Sladky, AP / NTB

Kirk med første PGA-tittel på nesten åtte år

Chris Kirk hadde ventet nesten åtte år på en ny tittel på PGA-touren. Søndag måtte han vente ett ekstra hull, men til sist kunne han juble.

Av NTB | 27.02.2023 01:05:31

Sport: Den amerikanske 37-åringen måtte ut i omspill mot Eric Cole i Palm Beach Gardens da begge endte 14 slag under par etter en dramatisk avslutning der Kirk slo i vannet og fikk bogey. En birdie på første ekstrahull avgjorde.

Kirk kunne juble for sin femte turneringsseier på PGA-touren, men den første siden 2015.

– Jeg var veldig, veldig nervøs i dag etter å ha gått så lenge uten seier, men jeg følte meg komfortabel da det dro seg til mot slutten, sa han.

Kirk tok pause fra touren i 2019 på grunn av depresjon og alkoholproblemer.

Han fikk drøyt halvannen million dollar (15,6 millioner kroner) for seieren og dessuten plass i US Masters, som han ikke har fått spille siden 2016.

34-årige Cole fikk godt over ni millioner kroner for 2.-plassen. Det er mer enn dobbelt så mye som han har spilt inn på alle sine 14 tidligere turneringer på touren.

– Dette betyr mye. For to år siden var jeg ikke sikker på om jeg fortsatt kunne konkurrere på europatouren, og nå har jeg vunnet igjen, sa Siem.

Det var ikke norske spillere i helgens turneringer på de tre tourene.

Etterlengtet var også tyske Marcel Siems seier i India Open på europatouren. Landsmannen Yannik Paul ledet med fem slag halvveis i turneringen, men Siem avsluttet bedre og vant med ett slag.

På kvinnenes LPGA-tur var det amerikanske Lilia Vu som vant helgens turnering. Hun seiret i Chonburi i Thailand ett slag foran hjemmefavoritten Natthakritta Vongtaveelap.

(©NTB)