Menu
Nettsiden «Uten Filter» har lagt ut video fra drapshendelse på Karmøy. Foto: Skjermdump. Montasje.

Norgesdemokratene-topp publiserer drapsvideo fra Karmøy

En video av selve drapet på Åkra lørdag kveld ble sirkulere på Snapchat kort tid etter drapet. Nå har to nettaviser publisert drapsvideoen, «Uten Filter» fra Norgesdemokratene og «iNyheter».

Av Egil M Solberg | 17.06.2024 13:55:00

Drapet på Åkra: Lørdag kveld ble politiet varslet om en voldshendelse på Karmøy, som senere resulterte i at en mann ble siktet for drap.

En video av hendelsen begynte å sirkulere på Snapchat. Søndag publiserte den nyoppstartede nettavisa «Uten Filter» videoen uten sladding, til tross for politiets advarsler, melder Journalisten.

Politiinspektør Unni Byberg Malmin uttalte at spredningen av videoen kan være ulovlig.

Nettstedet «Uten Filter» drives av Norgesdemokratenes sentralstyremedlem og kommunikasjonsleder, Øyvind Eikrem. Han forsvarer publiseringen med at videoen har allmenn interesse og at både gjerningsmann og offer var utenlandske og umulige å identifisere fra videoen, skriver Journalisten.

Eikrem mener ifølge avisa at voldskriminalitet ofte blir feil fremstilt i norsk presse, og at deres publisering gir en nødvendig opplysning. Han understreker at «Uten Filter» ikke er en partiavis, selv om han har flere roller i Norgesdemokratene.

Nettstedet «iNyheter» har også publisert videoen, samt at flere enkeltpersoner har lagt ut videoen på sine sosiale medieprofiler.

Politiet reagerer – tar ned videoen

Redaktør Øyvind Eikrem i «Uten Filter» ble i ettermiddag 17.6.2024 kontaktet av Sør-Vest politidistrikt. Bakgrunnen vår deres publikasjon av en video og bilder som omhandlet drapet på Karmøy, skriver han.

Likevel anser ikke «Uten Filter» seg tjent med å bli involvert i straffeforfølgelse og rettsprosesser i denne saken. Derfor, av rent pragmatiske grunner, så har vi nå valgt å avpublisere videoen, skriver han.

Tjenestemannen fra Sør-Vest politidistrikt mente at publikasjon av denne videoen står i motstrid til straffelovens paragraf 267a, Deling av krenkende bilder.

Flere nyheter: