Menu
Norges Sander Sagosen mot Spanias Joan Canellas og Ferran Sole i VM-kvartfinalen i håndball. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norges gulldrøm knust i håndball-VM: Spansk 35-34-seier i kvartfinalen etter fire ekstraomganger

Sander Sagosen og de norske håndballgutta tapte et høyintenst VM-drama mot Spania 34-35. Semifinaleplassen forsvant etter doble ekstraomganger.

Av NTB | 25.01.2023 20:15:05

Sport: Norge kunne sikret straffekastkonkurranse, men Kristian Bjørnsens skudd ble stoppet.

Norge ledet 25-24 og hadde ballen med noen sekunder igjen på kampuret i ordinær tid. Da blåste dommerne av et norsk angrep for passivt spill. Der var Bjørnsen svært involvert.

Spania kontret og utlignet i siste sekund. Dermed måtte det ekstraomganger til.

Der ble Bjørnsen (34 år, eldste norske spiller) redningsmann med sin 29-29-utligning i siste sekund. Spenningen fortsatte på høyt nivå i ytterligere ti minutter, men Norge kom til kort.

Bjørnsen hadde en siste sjanse, men hans skudd ble stoppet av Spanias keeper.

Skuffelsen var enorm i den norske leiren etter nederlaget. Norge hadde seieren godt i hånden før Spania fikk muligheten til å utligne til 25-25.

I stedet må de norske gutta gjennom et sluttspill sammen med de andre taperlagene fra kvartfinalen. Slik skal plasseringene fem til og med åtte fordeles.

Norge hadde en ypperlig mulighet til å slå Spania, men fikk ikke ut hele sitt potensial.

Spanjolene gjorde flere tekniske feil og skjøt ikke bra i innledningen av oppgjøret. Det ga Norge alle muligheter til å få en åpning de nesten ikke engang kunne drømme om.

Men 7-3-føringen ble til 7-7 i løpet av noen få minutter etter en dårlig norsk periode. To av Spanias scoringer gikk inn i tomt norsk mål.

Andreomgangen ble vært jevn og spennende. Perez de Vargas var god, men Norge ledet ved flere anledninger. Sterk var også Norges keeper Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås på et par straffekast.

Likevel holdt det ikke inn for Jonas Willes norske lag.

Spania har to bronse (VM og OL) og ett sølv (EM) fra de tre siste mesterskapene. Nasjonen er én av de virkelige tungvekterne i herrehåndballen.

Norge har fire mesterskap på rad uten å nå semifinale. EM i 2024 spilles i Tyskland. Det blir neste norske mulighet til å sikre medalje.

Senere samme år arrangeres OL-håndballen i Paris og Lille. Norge er ikke sikret plass der, men kan kvalifisere seg via europamesterskapet eller i OL-kvalturneringer våren neste år.

Det norske laget grep initiativet i kampen fra avkast og gikk opp i 6-2-ledelse etter vel sju minutter. Spanias superkeeper Gonzalo Perez de Vargas fikk en fryktelig start, og ballene forsvant inn i nettet bak ham.

Spanjolene tok ledelsen for første gang på 10-9 (21 minutter), men Norge snudde til 13-12 ved pause.

Norge kom til kampen med seks strake seirer i VM, men i Spania ventet den første virkelige klassemotstanderen.

(©NTB)