Sander Sagosen i aksjon mot Serbia. Foto: Nikola Krstic / NTB

Norge tapte i siste sekund – Serbia i føringen i EM-kvalifiseringen

Norges håndballgutter gikk mot poengdeling mot Serbia i EM-kvalifiseringen, men Uros Borzas ble matchvinner med bare sekunder igjen på klokka.

Av NTB | 09.03.2023 19:55:29

Sport: Elverum-spilleren hamret til, og Torbjørn Bergerud i Norges mål måtte gi tapt og innse 24-25-nederlaget.

Det betyr at Serbia er oppe på seks poeng og full pott etter de tre første kampene. Norge på sin side er på plassen bak med to seirer og ett tap.

De to beste og fire av åtte gruppetreere får EM-plass. Mesterskapet spilles i Tyskland om ti måneder.

Norge slet med effektiviteten og bommet blant annet på tre straffer.

På stillingen 7-6 til Norge halvveis i omgangen ga Serbia fra seg flere mål på rad. Med keeperen ute mistet de rødkledde ballen og lot Norge gå opp i 10-6.

Serbias keeper Dejan Milosavljev gjorde en god kamp og hadde flere spektakulære redninger i første omgang.

Til pause var det 14-12-ledelse til Norge.

Med 15 minutter igjen var Serbia i føringen igjen for første gang siden 2-1-ledelsen i starten av oppgjøret. 20-19-ledelsen til Serbia ble raskt snudd av de norske spillerne, men de klarte ikke å få en luke til serberne. Spenningen var høy med 23-23 og tre minutter igjen da Sagosen satte et straffekast i mål, før Borzas ble den store helten foran en fullsatt arena i Novi Sad.

Det gjenstår tre kamper i kvalifiseringen for Norge. Søndag venter Serbia på hjemmebane før det er kamper mot Finland og Slovakia i april.