Skip Marianne Rørvik (t.h.) og Kristin Skaslien diskuterer under curling i VM. Foto: Darren Calabrese/The Canadian Press via AP / NTB

Norge slo sluttspillklare Danmark i curling-VM

Norge med Marianne Rørvik som skip tok sin fjerde seier i curling-VM med 9-3 over Danmark. Håpet om en plass i sluttspillet røk derimot allerede torsdag.

Av NTB | 22.03.2024 15:24:05

Sport: Det norske laget står med fire seire og sju tap med en kamp igjen å spille.

Danmark var allerede klar for utslagsrunden før kampen mot de norske kvinnene.

Norge tok ledelsen 2-0 med to poeng i den andre omgangen. Danskene reduserte med ett poeng i omgang tre. Norge slo til med å ta den fjerde omgangen med 3-0. De fulgte opp med å «stjele» to poeng da danskene hadde siste sten i den femte omgangen og tok en 7-1-ledelse.

Danskene reduserte til 3-7 med to poeng. Det ble 8-3 til Norge med tre omganger igjen å spille. Da det ble 9-3 til Norge i den åttende omgangen, takket danskene for kampen.

Ved siden av skip Marianne Røvik er Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien også med på laget. I november ble det bronse i EM, men denne gangen lyktes ikke det norske laget.

Norge avslutter VM mot Estland sent fredag kveld norsk tid.

Canada, Italia, Sør-Korea, Sveits, Sverige og Danmark var klare for utslagsrundene før fredagens avsluttende kamper.