Brann-målvakt Mathias Engevik Klausen sto en solid kamp i G17-kvalifiseringen borte mot Romania. Det endte 0-0. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Norge skuffet med 0-0 i første kamp i G17-kvalifiseringen

De norske G16-gutta skapte sjanser, men spilte 0-0 mot hjemmelaget Romania den første kampen i kvalifiseringen til G17-EM neste år.

Av NTB | 15.11.2023 13:00:08

Sport: Bjørn Johansens utvalgte burde ha scoret minst ett mål etter alle sjansene de skapte i annen omgang. Det lille ekstra manglet.

– Dette var en kamp vi føler burde bikket vår vei, så vi er skuffet over at vi ikke fikk med oss alle tre poengene selv om vi ikke var på vårt beste. Vi hadde litt for høy feilprosent, sier landslagstrener Johansen til fotball.no.

Kampen var et nøkkeloppgjør i kvalifiseringen til G17-EM i Kypros neste år. Frankrike må regnes som den store favoritten, mens Norge trolig må kjempe om 2.-plassen med Romania. Franskmennene slo Latvia 4-0 i sin åpningskamp i gruppen.

De norske spillerne hadde fått beskjed av trener Johansen om å presse høyt og satse offensivt fra start.

Det jevnet seg mer ut utover i 1. omgang. Norge kan være glad det ikke er VAR i kvalifiseringen. TV-bildene viste tydelig at ballen spratt oppi hånden på Oskar Spiten-Nysæther da han førte ballen ut av egen 16 meter etter 35 minutters spill, men det fikk ikke dommeren med seg.

Sebastian Olderheim hadde en kjempesjanse etter en times spill, men den rumenske målvakten George Ungureanu reddet mesterlig. Det norske laget produserte en rekke sjanser, men rumenerne sto imot.

Olderheim hadde også et godt forsøk da han ikke klarte å sette ballen i åpent mål på overtid.

Også den norske målvakten Mathias Engevik Klausen var god å ha da rumenerne forsøkte seg med litt mer offensive takter mot slutten av kampen.

Norge møter Estland lørdag og avslutter mot Frankrike tirsdag.

De to beste fra hver gruppe og de fem beste tredjeplassene går videre til eliterunden i mars. EM går i Kypros til sommeren.