Menu
Alessandra Mele og danserne på scenen i Liverpool tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Norge og Alessandra til finalen i Eurovision Song Contest

Norges Eurovision-håp Alessandra Mele tok seg som ventet videre fra semifinalen tirsdag. Men hun måtte vente til siste finaleplass ble kunngjort.

Av NTB | 09.05.2023 23:14:07

Kuriosa og kjendiser: Alessandra framførte «Queen of Kings», som hun har skrevet sammen med Henning Olerud, Stanley Ferdinandez og Linda Dale.

– Det var et skikkelig kick å få sparke i gang Eurovision foran et ellevilt publikum her i Liverpool og foran millioner av TV-seere der hjemme. Stemningen var elektrisk, sa Alessandra via NRKs pressekontakter etter å ha stått på scenen som første artist.

Norge var det tiende av landene som ble lest opp, og dermed ble Alessandra og det norske TV-publikummet holdt på pinebenken lengst mulig.

– Jeg tror aldri jeg har vært så nær ved å begynne å grine som da det var et land igjen å lese opp. Folk flokket seg rundt oss og sa at alt kom til å gå bra, forteller han til NTB.

– Da Norge gikk videre, var det en eufori uten like som ble sluppet løs. Det var en fantastisk følelse. Det kan nesten ikke sammenlignes med noe, fortsetter han.

Rekkefølgen landene ble lest opp i, er tilfeldig og ikke basert på resultat.

– Vi må trøste oss med at dette ikke betyr at vi ble nummer ti i semifinalen. Vi kan godt være nummer tre, sier Bredesen.

– Hun gjorde en kjempebra jobb, leverte varene, fokuserte på jobben sin og fikk startet festen på en flott måte, sa Thomassen til NTB før avstemningen.

– Dette er det beste jeg har sett henne. Dette kommer til å gå veien, fortsatte han, og fikk rett i det.

Andre semifinale går av stabelen på torsdag, mens finalen er på lørdag. I finalen deltar de 20 landene som har kvalifisert seg fra de to semifinalene, samt Storbritannia, Tyskland, Italia, Frankrike, Spania og Ukraina.

Johan Patrick Bredesen, som er reporter for Eurovision Norway i Liverpool, betegner ventetiden som «helt grusom».

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, var imponert over framføringen tirsdag kveld.

Også en av de store favorittene, svenske Loreen, gikk videre til finalen med «Tattoo».

Flere nyheter: