Menu
Støre deltar denne helgen på Ukraina-toppmøtet i Sveits sammen med statsledere og ministre fra over 90 land for å diskutere veien mot fred. Foto: Urs Flueeler / Keystone via AP / NTB

Norge gir 50 millioner kroner til beskyttelse av sivile i Ukraina

Norge øker den humanitære støtten til Ukraina med 50 millioner kroner for å sikre beskyttelse av sivile og reintegrering av deporterte barn.

Av NTB | 16.06.2024 14:43:10

Politikk: Midlene blir fordelt mellom Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Unicef, FNs barnefond.

– Russlands ulovlige krig mot Ukraina fortsetter for full styrke. Norge er svært bekymret for situasjonen for sivilbefolkningen i Ukraina, ikke minst for barna, og øker derfor innsatsen for beskyttelse, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Støre deltar denne helgen på Ukraina-toppmøtet i Sveits sammen med statsledere og ministre fra over 90 land for å diskutere veien mot fred.

ICRC anslår at rundt 30.000 personer er savnet i Ukraina, og Unicef rapporterer om at tusenvis av barn er tvangsdeportert siden starten av krigen.

Støre har sammen med Ukraina og Canadas statsminister Justin Trudeau ledet arbeidet som skal finne løsninger knyttet til retur av deporterte barn, sivile fanger og krigsfanger.

– Det er hjerteskjærende å høre om hvordan tusener av barn er blitt tvangsdeportert til Russland siden krigens start. Å reintegrere disse barna er en kritisk oppgave for å sikre deres fremtid, sier Støre.