Menu
– Behovene som kommer i kjølvannet av syklonen, kommer på toppen av de eksisterende behovene og er svært bekymringsfull, sier Tvinnereim, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Arkivfoto: Rodrigo Freitas / NTB

­Norge gir 110 millioner kroner til Myanmar

Norge støtter Myanmar med 110 millioner kroner i 2023. Det er en dobling fra fjorårets humanitære støtte.

Av NTB | 16.05.2023 22:54:05

Politikk: Utenriksdepartementet dobler støtten til Myanmar som følge av den dramatiske økningen i generelle humanitære behov i landet.

Folk i Myanmar lider av humanitære katastrofer. Landet ble nylig truffet av en kraftig syklon søndag, som førte til enorme ødeleggelser og tap av menneskeliv.

– Mine tanker går til alle som er ofre for den kraftige syklonen Mocha, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i en pressemelding.

– Behovene som kommer i kjølvannet av syklonen, kommer på toppen av de eksisterende behovene og er svært bekymringsfull, sier Tvinnereim.

Ifølge FNs kontor for koordinering av nødhjelpsinnsats (OCHA) er syklonen Mocha en av de sterkeste som har truffet Myanmar noensinne.

I tillegg til støtten som går til Myanmar, gir regjeringen også 64 millioner kroner for å støtte rohingya-flyktninger og vertssamfunn i Bangladesh.

Syklonen Mocha traff også Bangladesh søndag kveld. Minst 400 har mistet livet, og mange mennesker er skadd. Det er de fattigste delene av Myanmar som er hardest rammet, og flere hus og sykehus er ødelagt.

(©NTB)

Flere nyheter: