Menu
SAS-sjef Anko van der Werff lovte at Norge skulle få tilbakebetalt kriselånet på 1,5 milliarder i kontanter, men i stedet blir det en eierandel i SAS til en mye mindre verdi. Arkivfoto. Foto: Lars Schröder /TT / NTB

Norge får en liten del av SAS – uten å ha bedt om det

Norge ga SAS et lån på 1,5 milliarder, men får ikke pengene tilbake. I stedet får vi aksjer verdt 120 millioner kroner i det kriserammede flyselskapet.

Av NTB | 11.06.2024 21:13:28

Økonomi og næringsliv: Aksjeverdien tilsvarer en såkalt dividende på 6,9 prosent, skriver Aftenposten. Med andre ord et tap på 93,1 prosent.

Tidlig i år signaliserte SAS-sjefen Anko van der Werff at Norge kunne få igjen opptil 25 prosent av et milliardlån som SAS tok opp i 2020. Hele oppgjøret fra SAS til Norge skulle komme i form av kontanter, var løftet fra SAS-sjefen, ifølge Aftenposten.

Slik blir det altså ikke.

Aftenposten skriver at de ikke har lyktes i å få en kommentar fra Myrseth og næringsdepartementet til saken.

I den endelige planen for redningen av SAS, som ble lagt fram tirsdag, blir Myrseth blir forespeilet en ytterligere mulig tilbakebetaling fra SAS. Denne dog kanskje først etter 2030.

Flyselskapet vil sette av en milliardpott som kanskje kan utbetales til selskapets kreditorer om noen år, men dette avhenger av hvorvidt SAS må betale et stort beløp til Sverige eller ikke, ifølge Aftenposten.

(©NTB)

Flere nyheter: