Menu
Nordsjællands eier, Mohamed Mansour, starter MLS-klubb i San Diego. Her er Andreas Schjelderup avbildet fra hans tid som Nordsjælland-spiller. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB

Nordsjælland-eier starter MLS-lag i San Diego

Nordsjællands britisk-egyptiske eier Mohamed Mansour starter et MLS-lag i San Diego fra 2025.

Av NTB | 18.05.2023 20:34:27

Sport: Det bekrefter ligaen i en pressemelding.

– Vi er henrykte over å ønske San Diego velkommen til Major League Soccer som vårt 30. lag, sa MLS-kommissær Don Garber.

Klubben eies av Mansour, som også eier den danske klubben Nordsjælland. Med i investorgruppen er også den tidligere MLB-stjernen Padres Manny Machado. Tom Penn vil fungere som klubbens administrerende direktør.

Mansour kjøpte 97 prosent av eierandelene i Nordsjælland tilbake i 2015. Det er klubben det norske supertalentet Andreas Schjelderup spilte for de to siste sesongene.

Tidligere hovedtrener i Nordsjælland, Flemming Pedersen, som nå er teknisk direktør i Right to Dream, får en nøkkelrolle i etableringen av klubben.

Right to Dream er en organisasjon Mansour eier, som også har flere akademier og klubber i Ghana og Egypt.

– Vi må ut og kjøpe og finne spillere til laget. Spillestilen må fortsatt være innenfor rammene til Right to Dream, slik at den kan ligge tett på Nordsjællands, eller i det minste jobbe etter de samme prinsippene, sier Pedersen til tipsbladet.dk.

(©NTB)

Flere nyheter: