Menu
Hanne Mjøen Maridal løper to distanser i friidretts-EM i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB.

Nordmøring dobler i EM i Roma – trener med sykkelproff-kjæresten

EM-debutant Hanne Mjøen Maridal (27) er samboer med sykkelproff Idar Andersen (25) og løper både halvmaraton og 10.000 meter i Roma.

Av NTB | 08.06.2024 10:13:11

Sport: Maridal har sakte, men sikkert bygd seg opp til å tilhøre norgestoppen i Norge på de litt lenge distansene.

27-åringen fra Halsa i Heim kommune på Nordmøre er ikke snauere enn at hun dobler i Roma. I april satte hun også personlig rekord på maraton med gode 2.32.14. Det skjedde i Wien 21. april.

– Da blir du litt sliten, og etterpå det har det handlet om å komme seg litt igjen og toppe formen inn mot EM, sa Maridal under torsdagens pressetreff på det norske utøverhotellet.

– Det ga selvtillit, og det er moro å se at jeg har forbedret meg såpass mye i løpet av ett år. Det ble pers med nesten fire minutter. Det er ganske motiverende.

– Det viktigste blir å skaffe meg erfaring. Det er første gang jeg er med i EM i friidrett. Men jeg er ikke bare fornøyd med å være her, jeg har også lyst til å gjøre det bra. Jeg må levere gode og smarte løp.

– Det at halvmaraton kommer først er kanskje like greit. Det hadde vært verre med halvmaraton to dager etter en 10.000 meter med piggsko. Jeg tror også at det er i halvmaraton at jeg har størst sjanse, i hvert fall på å få en god tid, sier 27-åringen som i tillegg til løpingen jobber fulltid som rettighetsforvalter i et teknologiselskap.

– Han er i Frankrike akkurat nå og har kommet seg litt i form i det siste.

– Jeg skulle ønske han hadde løpt litt mer, men han holder fast i syklingen. Jeg får ham med på noen løpeturer, sier Maridal.

– Jeg er med ham på noen sykkelturer, og han er med meg på noen løpeturer. Men vi er redd for å bli skadet, og det er kanskje tryggest å holde seg til sin egen idrett.

Til høsten blir kanskje satsing på terrengløp for den allsidige løperen fra Nordmøre.

– Jeg har ikke lagt noen planer, men jeg føler at jeg kanskje må prioritere litt mer terrengløp. Jeg har sagt nei til det i et par år, og maraton tar på.

– Jeg har ikke prøvd dette før, men jeg tenker at det sitter i hodet. Det er artig å få lov til å få oppleve dette.

Maridal har et klart mål med europamesterskapet i den italienske hovedstaden.

Privat er hun sammen med syklisten Idar Andersen fra Melhus i Trøndelag. Han er en del av det norske profflaget Uno-X.

(©NTB)