Menu
Nord-Korea delte i november bilder de sier viser den militære satellitten Malligyong-1. Nå varsler landet at de vil sende opp flere lignende satellitter innen kort tid. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB

Nord-Korea varsler nye spionsatellitter

Nord-Korea skryter av overvåkingssatellitten landet skjøt opp i november og varsler at de vil sende opp flere satellitter i nær fremtid.

Av NTB | 09.12.2023 04:39:38

Krig og konflikter: De nye satellittene vil bli bygget over samme lest som Malligyong-1, som ble skutt opp i forrige måned. Målet er å samle inn opplysninger om de militære aktivitetene til landets fiender, heter det i en kommentar publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA lørdag.

– Om nødvendig vil de gjøre en perfekt jobb med å styre og lede oss mot et superkraftig angrep, heter det i kommentaren.

Myndighetene i Sør-Korea, Japan og USA sier satellitten som ble skutt opp i november, er et brudd på FN-sanksjoner mot Nord-Korea. Selv sier landet at romfartsutviklingen er en del av deres rett til å forsvare seg.

Sør-Korea, Japan og USA har også kritisert Nord-Koreas bånd med Russland og sier nordkoreanerne har levert våpen til Russland i bytte mot hjelp til å utvikle Nord-Koreas egen militære kapasitet.

I forrige måned sa USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Kirby at Nord-Korea i skjul har levert et betydelig antall artillerigranater til Russland til bruk i krigen i Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: