Menu
Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol mener rapporten er viktig for å bedre informere verdenssamfunnet om de «grusomme overgrepene som Kim Jong-un og myndighetene påfører befolkningen». Arkivfoto: Im Hun-Jong / AP / NTB

Nord-Korea henretter folk for narkotikabruk og religion, hevder Sør-Korea

Nord-Korea henretter mennesker for narkotikabruk, deling av sørkoreanske medier og religiøse aktiviteter, ifølge en rapport fra Sør-Korea.

Av NTB | 30.03.2023 11:34:17

Kriminalitet og rettsvesen: Rapporten er utarbeidet av det sørkoreanske departementet som jobber for en forsoning mellom Nord- og Sør-Korea.

Den tar for seg vitneforklaringer samlet mellom 2017 og 2022 fra mer enn 500 nordkoreanere som flyktet fra hjemlandet.

– Henrettelser utføres i stor grad for handlinger som ikke rettferdiggjør dødsstraff, inkludert narkotikaforbrytelser, distribusjon av sørkoreanske videoer og religiøse og overtroiske aktiviteter, skriver departementet i rapporten ifølge Reuters.

Reuters skriver at de ikke har kunnet bekrefte funnene i rapporten, men at den er i tråd med tidligere FN-undersøkelser og rapporter fra ikke-statlige organisasjoner.

Nesten 34.000 nordkoreanere har bosatt seg i Sør-Korea, men antallet avhoppere har falt kraftig de siste månedene på grunn av strammere grensesikkerhet.

– Nord-Korea fortjener ikke en eneste krone av økonomisk bistand mens landet forfølger sine atomambisjoner, legger han til.

Nord-Korea har avvist kritikken og sier den er en del av et komplott for å styrte Kim Jong Uns styre.

Rapporten gir ikke et eksakt tall på personer som er henrettet, men inneholder detaljerte beskrivelser av menneskerettighetsbrudd begått av myndigheter, fangeleirer, bruk av tortur, offentlige henrettelser og vilkårlige pågripelser.

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol omtaler rapporten er viktig for å bedre informere verdenssamfunnet om de «grusomme overgrepene som Kim Jong-un og myndighetene påfører befolkningen».

(©NTB)

Flere nyheter: