Menu
Magnus Carlsen greide heller ikke tirsdag å vinne et langsjakkparti i Norway Chess, og hans tid som regjerende mester i turneringen er over. Foto: Carina Johansen / NTB

Nok en remis for Magnus Carlsen – seierssjansen i Norway Chess er borte

Magnus Carlsen så ut til endelig å vinne et langsjakkparti i årets utgave av Norway Chess, men han rotet det bort og spilte remis mot Alireza Firouzja.

Av NTB | 06.06.2023 21:19:05

Sport: Etter å ha tapt åpningspartiet mot Fabiano Caruana hadde Carlsen i fem runder på rad spilt remis og deretter vunnet i armageddon. Tirsdag la han på til seks strake, men det betyr at hans tid som regjerende mester i turneringen er over.

– Nei, det er ikke så mye å si, var alt en tydelig skuffet Carlsen sa i TV 2-intervju rett etter langsjakkpartiet.

Etter å ha vunnet Norway Chess fire år på rad var det allerede da klart at han ikke vinner årets turnering.

Carlsen tok sin sjette strake armageddonseier i et parti som varte 29 trekk.

Poengberegningen i turneringen gjør at han er for langt bak lederen to runder før slutt. Seier i langsjakk gir nemlig tre poeng, mens remis og armageddonseier gir halvannet poeng.

Da Carlsen en halvtime senere dukket opp i «skrifteboksen», var det notert 11 trekk. TV 2-computeren viste et lite overtak til Firouzja, men Carlsen smilte.

– Nå er jeg veldig fornøyd med meg selv. Jeg tror jeg står veldig godt posisjonelt, sa han.

– Men jeg har tatt feil før, la han til.

Første gang oppdaget ikke Firouzja feilen og greide ikke å utnytte den, men så misset Carlsen igjen. Da så partiet en stund ut til å ende med seier til motstanderen, men Firouzja misset også i sluttspillet, og etter 52 trekk og over tre timer endte det med remis.

Aryan Tari måtte tåle et nytt tap i duell med Anish Giri og er klart sist i turneringen. Carlsen er på 7.-plass. Fabiano Caruana leder foran de to siste rundene.

Partiet mot Firouzja gikk svært langsomt innledningsvis. Etter en times spill var det utført bare sju trekk.

Etter hvert var datamaskinene enige med den tidligere verdensmesteren, som så ut til å ha en vinnende stilling, men på tampen kom feilene som ødela.

(©NTB)