Claus Niyukuri snudde kampen for Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Niyukuri snudde for Haugesund – Sandefjord fortsette den svake borterekken

Sandefjord tok ledelsen etter pause, men måtte til slutt se seg slått 1-2 borte mot Haugesund i Eliteserien søndag ettermiddag.

Av NTB | 26.05.2024 19:03:53

Sport: Dermed fortsatte Hans Erik Ødegaards menn sin svake rekke på bortebane. Før søndagens oppgjør sto Sandefjord med to strake tap og uten en eneste borteseier i alle turneringer denne sesongen. Sist de vant på bortebane var mot Aalesund i november i fjor.

Alexander Ruud Tveter sendte først Sandefjord i ledelsen, men etter hvilen utlignet Julius Eskesen på straffe, før Claus Niyukuri fikset seieren med ni minutter igjen på klokken.

Sandefjord var bare millimeter unna å ta ledelsen etter fire minutters spill da Fredrik Berglie headet ballen i tverrliggeren. Minutter senere blåste også Jakob Dunsby en kjempesjanse til høyre for mål.

Etter en snau halvtime fikk Haugesund tildelt straffe etter at Danilo Al-Saed felte Morten Konradsen, men etter en VAR-sjekk ble straffen omgjort til frispark til Sandefjord for en forseelse tidligere i angrepet.

Etter hvilen fortsatte Sandefjord storspillet, og etter bare fem minutter fant Danilo Al-Saed Alexander Ruud Tveter, som headet gjestene i ledelsen.

Dessverre for Sandefjord pådro Dunsby seg et klønete straffespark, som Julius Eskesen banket i mål.

Med ni minutter igjen på klokken ble Niyukuri den store helten da han fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og banket inn 2-1-scoringen.