Menu
En nicaraguansk demonstrant får førstehjelp etter sammenstøt med politiet i forbindelse med demonstrasjoner mot landets regjering i 2018. Nicaragua vedtok onsdag å oppløse den lokale Røde Kors-avdelingen, som anklages for å ha opptrådt partisk i forbindelse med demonstrasjonsbølgen. Foto: Esteban Felix / AP / NTB

Nicaragua forbyr Røde Kors

Nicaragua har vedtatt å løse opp den lokale Røde Kors-avdelingen, som anklages for å ha opptrådt partisk under demonstrasjoner mot regjeringen i 2018.

Av NTB | 11.05.2023 02:04:13

Medisin og helse: Vedtaket ble vedtatt enstemmig av landets nasjonalforsamling, som er lojal til president Daniel Ortega, onsdag.

Landets regjering er underlagt FN-sanksjoner for en rekke tiltak som kritiseres som autoritære. Nylig har den også havnet i klinsj med EU, Den katolske kirke og andre som har uttrykt bekymring for angivelige menneskerettsbrudd.

Hundrevis av opposisjonelle, blant dem flere som ville utfordre Ortega i presidentvalget i 2021, er fengslet, og mer enn 2000 foreninger, ikke-statlige organisasjoner og fagforeninger har blitt forbudt siden 2020.

De folkevalgte anklager Røde Kors i Nicaragua for å ha ikke ha opptrådt med den politiske nøytraliteten som kreves av hjelpeorganisasjoner, da de kritiserte myndighetenes knallharde håndtering av demonstrasjoner mot regjeringen i 2018.

Det anslås at mer enn 350 mennesker mistet livet i uroen, og mer enn 100.000 ble tvunget i eksil.

(©NTB)

Flere nyheter: