Menu
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

NHO vil ha krafttak for fylkesveiene

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) vil ha mer oppmerksomhet rundt manglende vedlikehold på fylkesveiene framover. De trekker også frem Hordfast og E134 Vågsli-Seljestad.

Av NTB | 19.09.2023 17:53:31

Politikk: Viseadministrerende direktør Anniken Hauglie sier de vil etablere begrepet næringsveier for veier som trenger et løft for å sikre framkommelighet for næringslivet, skriver Nationen.

– På enkelte strekninger hindres nødvendig transport som følge av for lav standard, sier NHOs Anniken Hauglie.

Fylkesveiene utgjør nærmere halvparten av det norske veinettet. En kartlegging utført av Statens vegvesen viser at vedlikeholdsetterslepet beløper seg til nærmere 100 milliarder kroner.

Forslagene kommer som del av «Samferdselsløftet», som er en liste over næringslivets forventninger i forkant av ny Nasjonal transportplan.

I tillegg trekker NHO fram en rekke andre prosjekter som er «særlig kritiske» for næringslivet.

Vil prioritere hovedveiene

I rapporten peker NHO på flere samferdselsprosjekter som de anser som kritiske for næringslivet og nasjonal økonomi. Blant de fremhevede prosjektene i Vestland er E16 Arna-Stanghelle (fellesprosjekt), E39 Os-Stord (Hordfast) og E134 Haukelifjell (Vågsli-Seljestad).

Rapporten understreker betydningen av å investere i infrastruktur i Vestland, da regionens verdiskaping har stor betydning for hele landet.

(©NTB)

Flere nyheter: