Menu
NHO-direktør Ole Erik Almlid mener det er bra at regjeringspartiet Ap og Sp har stått imot SVs skattekrav i forhandlingene om statsbudsjettet for 2024. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

NHO reagerer på at regjeringen vil øke bedriftenes arbeidsgiveravgift

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener at regjeringen må se på de økte arbeidsgiverkostnadene i neste års statsbudsjett på nytt.

Av NTB | 03.12.2023 10:59:48

Arbeidsliv: – Alle de tre partiene som forhandler om budsjettet, har sagt at de er imot den økte arbeidsgiveravgiften, som rammer svært mange bedrifter. Allikevel økes bedriftenes kostnader knyttet til denne avgiften neste år. Dette må regjeringen løse i budsjettrevisjonen til våren.

Det sier administrerende NHO-direktør Ole Erik Almlid i en pressemelding etter at regjeringen og SV presenterte enigheten om neste års statsbudsjett.

– Det er bra at regjeringspartiene har stått imot SVs skattekrav i forhandlingene. Det er viktig for bedriftene at ikke skattebyrden økes ytterligere nå. Likevel er formuesskatten fortsatt for høy. Det hindrer utviklingen av bedrifter med norske eiere, sier Almlid videre.

Samtidig påpeker direktøren at NHO er glade for at SV og regjeringspartiene forstår at næringslivet har en nøkkelrolle når det gjelder effektive klimakutt – blant annet ved å redusere kuttet i CO2-kompensasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: