Menu
Det norske herrelandslaget i fotball har ikke tatt seg til mesterskap siden 2000. Her er startelleveren i 1-3-tapet for Danmark nylig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

Kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. Tross sportslig fiasko ser ikke Norges Fotballforbund på det som et overforbruk.

Av NTB | 14.06.2024 07:53:18

Sport: Det sier fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken i en felles uttalelse til VG.

– Noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre A-landslag. Sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball.

Fredag starter nok et mesterskap for menn uten Norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (EM i 2000), mens det senere i sommer avvikles OL for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag.

I fjor brukte NFF 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. Det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. På kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. Det hører med til historien at Norge i 2023 spilte VM i New Zealand.

Neste år skal en ny strategiplan vedtas av NFF. Få av de sportslige målene for A-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd.

– For oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: Vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver Løken og Klaveness til VG.

De mener det er nødvendig hvis Norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt.

(©NTB)

Flere nyheter: