Menu
Neymar er bøtelagt i hjemlandet. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Neymar bøtelagt på ny i hjemlandet – holdt fest på avsperret luksuseiendom

Fotballstjernen Neymar blir igjen bøtelagt av brasilianske miljømyndigheter for å ha gjort seg skyldig i regelbrudd på en luksuseiendom han eier.

Av NTB | 24.06.2023 22:48:59

Sport: Paris Saint-Germain-stjernen er tidligere ilagt en bot på én million dollar, tilsvarende 10,5 millioner kroner, som følge av at myndighetene skal ha avdekket «ulike miljømessige regelbrudd» på eiendommen i feriebyen Mangaratiba.

Myndighetene skal blant annet ha oppdaget at arbeiderne på den aktuelle eiendommen bygget en kunstig innsjø og en strand. I den forbindelse skal det ha vært gjort ulovlig bruk av strandsand.

I tillegg anklages angivelig Neymar også for å ha avledet vann fra en nærliggende elv på ulovlig vis.

Myndighetene har tidligere sperret av stedet og beordret full stans i aktiviteten. Ifølge brasilianske medier skal imidlertid Neymar ha ignorert påbudet og i stedet holdt en fest der samt badet i innsjøen, melder AFP.

Lokale myndigheter opplyser at inspektører skal ha returnert til eiendommen lørdag og påvist «aktivitet» samt at det var begått «ytterligere miljøbrudd».

Neymar må nå betale en ekstra bot på et uspesifisert beløp. Størrelsen skal angivelig fastsettes etter en fullstendig etterforskning av sakskomplekset. Etterforskningen er ventet å bli avsluttet i neste uke.

Neymar skal ikke ha innhentet de nødvendige tillatelsene til å gjøre bruk av strandsand på eiendommen. I tillegg skal det være utført store utgravninger uten tillatelse.

Den 31-årige fotballstjernen er i ferd med å trene seg opp etter en operasjon i høyre ankel i mars. Spissen har ikke spilt fotball siden i februar.

Neymar kjøpte luksuseiendommen i Mangaratiba i 2016. Ifølge brasilianske medier måler den 10.000 kvadratmeter og inkluderer helikopterplass, spa og et treningsstudio.

(©NTB)