Menu
Josef Newgarden tok sin første seier i Indianapolis 500. Foto: Darron Cummings, AP / NTB

Newgarden vant dramatisk Indy 500

Josef Newgarden passerte tittelforsvarer Marcus Ericsson på siste runde og tok sin første seier i billøpsklassikeren Indianapolis 500.

Av NTB | 28.05.2023 22:28:57

Sport: Foran 300.000 tilskuere så svenske Ericsson ut til å vinne løpet for annen gang på rad, men med tre runder igjen kom det røde flagget ut for tredje gang, og dermed måtte det omstart til.

Det banet for et kort og vilt race til mållinjen da løpet ble startet om igjen. Ericsson fikk en god start og så ut til å skulle holde unna, men så kom Newgarden som en rakett forbi ham, og svensken rakk aldri å komme tilbake.

Det utløste ville gledesscener fra Newgarden og hans team, mens Ericsson og hans folk fortvilte.

Det var stor dramatikk også tidligere i løpet. 16 runder før slutt kjørte en annen svenske, Felix Rosenqvist, i veggen i 300 km/t og trakk med seg flere i en stygg kollisjon. Kyle Kirkwood kjørte inn i Rosenqvist, havnet i veggen og endte opp-ned på banen.

– Jeg er glad for at det går bra med alle, sa Rosenqvist til Viaplay.

Han kjempet om seier, men mistet kontrollen da han ble forbikjørt av Newgarden.

– Jeg kom på feil side. Jeg prøvde alt jeg kunne, men fikk sladd rett før svigen, sa han.

Ett av hjulene på Rosenqvists bil ble slått løs og fløy over sikkerhetsbarrieren med kurs mot tribunen. Det kunne endt med katastrofe, men dekket landet i stedet på parkeringsplassen mellom to tribuner og skadet en bil der.

(©NTB)