Alexander Isak har scoret to mål for Newcastle hjemme mot Tottenham. Foto: Owen Humphreys / PA via AP / NTB

Newcastle herjer med Tottenham

Newcastle klarte det kunststykket å score fem mål på 21 minutter og leder med 5-0 over Premier League-rival Tottenham.

Av NTB | 23.04.2023 15:44:07

Sport: Målfesten startet umiddelbart på St. James Park.

Det var bare spilt ett minutt og to sekunder da Newcastle gikk opp i ledelsen 1-0. Tottenham-keeper Hugo Lloris måtte gi en retur på det godt plasserte skuddet fra Joelinton, og Jacob Murphy var våken og satte returen rett i kassa fra skrått hold.

Fire minutter senere kom nummer to da Joelinton rundet Lloris og satte inn 2-0, og det var bare spilt litt i overkant av åtte minutter da Newcastle puttet sin tredje for kampen. Det kom på et distanseskudd av Murphy i langhjørnet fra i overkant av 20 meter.

Det stoppet ikke der. Svensken Alexander Isak løp fra alt og alle etter en glimrende gjennombruddspasning fra Joe Willock, og han satte inn nummer fire med en klinisk og velrettet avslutning helt alene med Hugo Lloris. Drøye minuttet senere satt den igjen for Isak. Denne gangen banket han inn ballen fra skrått hold etter et flott angrep der Sean Longstaff var nest sist på ballen.

5-0 etter 21 spilte minutter hører med til sjeldenhetene. Det er i skrivende stund spilt 34 minutter.

Newcastle klatrer opp til 3.-plass på tabellen om resultatet står seg kampen ut.