Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu holder opp et kart av «det nye Midtøsten» idet han taler til FNs hovedforsamling fredag. Israel nærmer seg en avtale med Saudi-Arabia, noe statsministeren mener vil fornye regionen. Foto: Richard Drew / AP / NTB

Netanyahu sier Israel nærmer seg en historisk avtale med Saudi-Arabia

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier landet nærmer seg et historisk gjennombrudd som kan føre til en fredsavtale med Saudi-Arabia.

Av NTB | 22.09.2023 17:02:22

Krig og konflikter: I sin tale til FNs hovedforsamling fredag sa statsministeren at fred mellom Israel og Saudi-Arabia «virkelig vil skape et nytt Midtøsten».

USA har prøvd å mekle fram en avtale mellom landene som går ut på at Saudi-Arabia normaliserer sitt forhold til Israel i bytte mot en amerikansk forsvarspakt, hjelp til å utvikle sitt atomprogram og framskritt mot opprettelsen av en palestinsk stat.

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman sa i et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News denne uka at de nærmer seg en avtale.

Det er imidlertid ventet at en slik avtale vil møte på flere hindringer. Saudi-Arabia ønsker fred for palestinerne, noe som kan bli tøft å selge til Netanyahus regjering, som er den mest konservative og høyreorienterte i Israels historie.

(©NTB)

Flere nyheter: