Menu
Statsminister Benjamin Netanyahu sier at Hamas står på krav som gjør en våpenhvileavtale umulig. Statsministeren krever løslatelse av gisler før en avtale kan bli aktuell. Foto: AP / NTB

Netanyahu krever løslatelse av gisler før våpenhvile kan bli aktuelt

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han støtter forhandlingene om en våpenhvile, forutsatt at gislene blir løslatt.

Av NTB | 11.07.2024 18:53:29

Krig og konflikter: I en tale torsdag sa Netanyahu at stiller seg bak bestrebelsene med å forhandle fram rammeverket for en våpenhvile, men han beskyldte Hamas for å fremme krav som trekker i helt motsatt retning.

– Jeg stiller meg helt og fullt bak arbeidet med en avtale som kan få løslatt våre gisler, men drapsmennene i Hamas tviholder på krav som går på tvers av dette arbeidet, og som setter Israel i fare, sa statsministeren.

Netanyahu uttalte seg etter at en israelsk delegasjon hadde komet tilbake etter siste runde med forhandlinger i Qatar.

Han presiserte at Israel vil opprettholde kontrollen over den delen av det sørlige Gaza som grenser mot Egypt. Dette framstilte han som et helt grunnleggende krav for å ville inngå en våpenhvile.

Statsministeren sa at Israel må kontrollere denne korridoren for å hindre at Hamas får våpenforsyninger fra Egypt. Netanyahu ga ingen ytterligere detaljer, og det er uvisst om han mener at dette skal være en permanent eller en midlertidig ordning.

(©NTB)

Flere nyheter: