Stine Skogrand og hennes Ikast forsvant ut av mesterligaen i håndball søndag. Her er hun i aksjon mot Vipers Kristiansand i gruppespillet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Nedtur for «norske» Ikast – snublet ut av mesterligaen

Mesterligaeventyret er over for Stine Skogrand, Ingvild Bakkerud og Andrea Pedersen. Ikast greide bare 31-31 i returkampen mot tyske Bietigheim og er utslått.

Av NTB | 24.03.2024 16:43:01

Sport: Den danske klubben tapte med to mål i bortekampen og gikk til returkampen med høye forventninger om å slutte seg til Esbjerg og Odense, som begge sikret kvartfinaleplass direkte gjennom topp-to-plassering i gruppespillet.

Ikast hadde den nødvendige seiersmarginen inne etter bare åtte minutter, da Skogrand gjorde 5-2 med sin annen scoring i kampen. Men så gikk det helt i stå. Fra 7-5 til Ikast fikk Bietigheim score seks ganger på rad, og ved pause sto det 13-18.

Den danske klubben tok etter hvert igjen forspranget, men kom aldri i ledelse igjen, og dermed er det Bietigheim som møter Odense i kvartfinale.

Skogrand scoret seks mål og Bakkerud tre. Ikasts toppscorer var tidligere Vipers-spiller Marketa Jerabkova med sju.

Ikast-forliset betyr at det er bare to danske lag i kvartfinale. Vipers er norsk kvartfinalist etter en dramatisk seier over Debrecen lørdag.

Bedre gikk det for de norske spillerne i CSM Bucuresti. Vilde Mortensen Ingstad scoret fire mål og Emilie Hegh Arntzen ett og bidro sammen med keeper Marie Davidsen til 30-24-seier over Krim Ljubljana. Den rumenske klubben vant med samme sifre også i bortekampen og møter Metz i kvartfinalen.