Oliver Kjærgaard scoret et vakkert mål for HamKam mot Viking. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nedrykkstruede HamKam smadret Viking: – Det er fantastisk

En praktscoring fra Oliver Kjærgaard var hovedingrediensen da HamKam tok et langt steg mot fornyet kontrakt i Eliteserien med 3-0-seier mot Viking lørdag.

Av NTB | 04.11.2023 20:12:29

Sport: Like etter at Moses Mawa på heldig vis hadde sendt vertene foran etter en drøy time, fikk HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis tid og rom langs høyresiden. Inne foran mål fant han Kjærgaard, som med en glimrende volleyavslutning hamret inn 2-0. På overtid kontret Jonas Enkerud inn 3-0 og gjorde Viking-ydmykelsen komplett.

– Jeg er veldig glad for den. Jeg forsøkte på noe lignende i forrige hjemmekamp, og da gikk den ti meter over mål. Det er fantastisk når så mye står på spill, sa Kjærgaard til TV 2 like etter kampslutt.

Med én kamp mer spilt enn Sandefjord har HamKam åtte poeng ned til direkte nedrykksplass. I de tre siste rundene skal HamKam bryne seg på Strømsgodset (b), Vålerenga (h) og Molde (b).

– Vi er glade for de poengene vi får i dag, men vi er langt fra ferdige, understreket Kjærgaard.

Viking blir på sin side værende på 4.-plass, og avstanden opp til medaljene kan øke dersom Brann og Tromsø vinner sine kamper søndag. Med Bodø/Glimt-seier mot Stabæk søndag er det heller ikke lenger teoretisk mulig for Viking å ta gull i Eliteserien. Viking hadde i en kort periode initiativet i kampen om seriegullet.

Kort tid senere fikk Zlatko Tripic skutt fra spiss vinkel, men Viking-kapteinen ble stanset av vertenes Brynjar Bjarnason. En fartsfylt åpning kulminerte i en god sjanse for Yann-Erik de Lanlay, og Marcus Sandberg måtte hente fram en redning i HamKam-målet.

– Jeg synes vi gjør veldig mye bra, og vi klarer å skape et godt trykk. Det handler om å finne den siste kvalitetspasningen, men de forsvarer seg godt, sa Tripic til TV 2 i pausen.

– Kampen er helt innenfor rekkevidde, så vi må være skarpe når det åpner seg rom, var konklusjonen til HamKam-kaptein Melgalvis etter de første 45 minuttene.

Etter pause sørget to raske mål fra Moses Mawa og Oliver Kjærgaard for at jobben ble tøff for Viking.

– Det her var deilig. Vi visste det ville være tøft, men vi måtte bare ta vare på sjansene. Det klaffet i dag, sa Mawa til TV 2 etter kampslutt.

Mot slutten av oppgjøret hadde både Pål Alexander Kirkevold og Samuel Adegbenro forsøk i tverrliggeren, men det var Enkerud som løp inn kampens siste mål på Briskeby. Viking gikk dermed på sitt fjerde tap på fem kamper.

Etter bare fem minutter var Mawa på farten inne i gjestenes sekstenmeter, og foran mål fant han Kjærgaard. Viking-forsvaret fikk imidlertid avverget skuddet.

Serietreer Viking hadde ballinnehavet i store deler av førsteomgangen, men hjemmelaget ga fra seg lite rom på egen halvdel.