Menu
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på tirsdagens pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken i Washington. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

Nato bekymret for russisk støtte til nordkoreansk atomprogram

Nato er bekymret over mulig russisk støtte til Nord-Koreas rakett- og atomprogram, sier generalsekretær Jens Stoltenberg.

Av NTB | 18.06.2024 18:43:11

Politikk: Uttalelsen kom på en pressekonferanse som Stoltenberg hadde sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken i Washington tirsdag.

Russlands president Vladimir Putin skal tirsdag og onsdag besøke Nord-Korea der han møter landets leder Kim Jong-un. Det ventes at de to vil undertegne en traktat om utvidet samarbeid mellom landene.

Det er første gang på 24 år at Putin besøker Nord-Korea. Forholdet mellom de to landene er blitt tettere siden Putin og Kim Jong-un møttes i Russland i september i fjor.

På tirsdagens pressekonferanse sa Stoltenberg at Russlands krigføring i Ukraina understøttes av Kina, Nord-Korea og Iran.

– Vi er selvsagt også bekymret for den potensielle støtte som Russland gir til Nord-Korea når det gjelder å støtte deres rakett- og atomprogram, sa Stoltenberg.

Videre påpekte han at Kinas støtte til Russlands krigsøkonomi viser at sikkerhetsutfordringer i Europa er knyttet til Asia.

– På ett eller annet tidspunkt må dette få konsekvenser for Kina, sa Stoltenberg.

Han understreket at Nato på det kommende toppmøtet i juli ytterligere vil styrke alliansens partnerskap med Australia, New Zealand, Sør-Korea og Japan.

(©NTB)

Flere nyheter: