Menu
– Anskaffelsesregelverket skal bidra til at det offentlige opptrer med integritet, slik at allmennheten har tillit til at offentlige anskaffelser skjer på en samfunnstjenlig måte, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til DN. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

DN: Riksrevisjonen skal granske habilitet og integritet i Statsbygg

Det er en risiko for at Statsbygg har brutt reglene for habilitet og integritet, mener riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Nå skal Statsbygg under lupen.

Av NTB | 18.06.2024 18:43:22

Økonomi og næringsliv: – Habilitetsreglene skal sikre integritet, troverdighet og tillit til offentlige beslutningsprosesser. De skal hindre at statsansatte blir påvirket av personlige interesser, relasjoner eller økonomiske fordeler når de fatter beslutninger, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til Dagens Næringsliv.

Han sier at artikler i Dagens Næringsliv, Bygg.no og Digi.no, i tillegg til tips Riksrevisjonen har mottatt, indikerer at det kan være en risiko for at Statsbygg har brutt disse reglene.

– Derfor har Riksrevisjonen i dag vedtatt å sette i gang en undersøkelse av hvordan Statsbygg har ivaretatt reglene for habilitet og integritet når de har inngått kontrakter, sier han.

Målet er å levere en ferdig undersøkelse til Stortinget i løpet av 2024.

– Vi ser Riksrevisjonens undersøkelse som en viktig kvalitetssikring av vårt arbeid, sier Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: