Menu
Mostafa Mohamed straffes økonomisk etter at han nektet å spille Nantes kamp mot Toulouse søndag. Foto: Jeremias Gonzalez, File / AP / NTB

Nantes bøtela spiller etter nekt mot regnbuedrakt

Nantes har valgt å bøtelegge Mostafa Mohamed etter at han nektet å spille søndagens Ligue 1-kamp mot Toulouse i en drakt som støttet LHBT+-miljøet.

Av NTB | 13.05.2023 19:04:15

Sosiale forhold: I tillegg til Mohamed skal også Toulouse-spiller Zakaria Aboukhlal ha stått over oppgjøret på grunn av sin motstand mot trøyene som ble brukt av alle lag i Ligue 1 og Ligue 2 i helgens serierunde. Alle kapteinsbind var også i regnbuefarger som ledd i en kampanje mot homofobi.

Nantes kjemper for tiden om å beholde plassen i Ligue 1 neste sesong. Det er en av grunnene til at klubben har gått til det steget å sanksjonere Mohamed for valget om å stå over kampen, opplyser de på sine nettsider.

«Mostafa Mohamed nektet å delta i kampen mot Toulouse av personlige årsaker på et tidspunkt der Nantes kjemper for å bli i Ligue 1. Derfor har ledelsen i klubben besluttet å sanksjonere ham økonomisk», heter det i uttalelsen.

Det er ikke kjent hvor stor boten er. Klubben skriver videre at pengene vil bli donert til en organisasjon som kjemper mot homofobi.

«Nantes beklager episoden og minner om at vi vil fortsette å bekjempe alle former for diskriminering», heter det videre.

(©NTB)