Ole Nærland ble matchvinner for Nærbø borte mot slovakiske Povazska Bystrica. Foto: Carina Johansen / NTB

Nærbø snudde til seier på bortebane i europacupen

Nærbø lå lenge under borte mot slovakiske Povazska Bystrica i åttedelsfinalen i europacupen, men klarte til slutt å snu til 35-34-seier.

Av NTB | 11.02.2023 19:55:55

Sport: Hjemmelaget fikk en god start på den første åttedelsfinalen og opparbeidet seg en firemålsledelse på stillingen 10-6. Nærbø jobbet seg tilbake utover i omgangen, og til pause sto det 17-17.

Bystrica-back Ivan Bystricky scoret tre mål for vertene, før han fikk rødt kort før hvilen.

Etter pausen skaffet vertene seg igjen en firemålsledelse, men det holdt akkurat ikke da Ole Nærland satte 35-34-målet for Nærbø i siste spilleminutt.

Vertenes Martin Briatka ble kampens toppscorer med sine ni mål. Torger Edland, Kasper Lothe og John Thue scoret flest for Nærbø med fem fulltreffere hver.

Lagene møtes til returkamp søndag 19. februar på Nærbø.

Europacupen er det tredje nivået av europeiske håndballcuper etter mesterligaen og europaligaen.