Menu
Rafael Nadal forsvant tidlig ut av årets Roland-Garros. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Nadal om den avlyste Roland-Garros-hyllesten: – Ombestemte meg i siste liten

I et stort intervju med L'Equipe åpner det spanske tennisikonet Rafael Nadal opp om egen framtid, Roland-Garros-comebacket, OL og arvtaker Carlos Alcaraz.

Av NTB | 17.06.2024 07:33:27

Sport: Veteranen med 14 Roland-Garros-titler gjorde i mai comeback i grusturneringen etter å ha vært skadet gjennom så å si hele 2023-sesongen. Allerede i 1. runde ble det exit mot fjerdeseedede Alexander Zverev i strake sett.

På rødgrusen i den franske hovedstaden var det i stedet landsmann Carlos Alcaraz som til slutt trakk det lengste strået. 21-åringen sikret sin tredje Grand Slam-tittel ved å slå nettopp Zverev i finalen.

– Jeg var veldig glad på Carlos og familiens vegne. Han er en utrolig spiller og en god person. For meg var han den store favoritten. Jeg har selv vært i hans sko, og jeg hvordan han tenker, forteller Nadal til L’Equipe, gjengitt av Marca.

I forkant av Grand Slam-turneringen hadde Roland-Garros-direktør Amélie Mauresmo planlagt en hyllest til Nadal, noe spanjolen selv hadde takket ja til. Etter en siste runde i tenkeboksen ombestemte imidlertid 38-åringen seg.

– Det hadde vært vondt å kunngjøre at det var siste gangen jeg spilte turneringen. Det hadde i praksis tvunget meg til ikke å delta igjen. Jeg var ikke forberedt på det, så jeg ombestemte meg i siste liten, fortsetter spanjolen.

– Jeg var ikke sikker på om han skulle være med, men så ble jeg plutselig spurt av David Ferrer om jeg ønsket å spille double med ham, dersom jeg følte meg bra. Da svarte jeg «Selvfølgelig. Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre partner».

OL-turneringen spilles på samme anlegg som Roland-Garros arrangeres på. Dermed blir det minst én turnering til for Nadal på den tradisjonsrike rødgrusen.

– Jeg ønsker å levere på et høyt nivå. Klarer jeg det, vil det selvsagt være mulig i double også, slår Nadal fast.

– I det siste føler jeg at jeg har funnet tilbake gleden. Jeg vil gi meg selv muligheten til å se om fysikken holder framover, eller om det begynner å gå galt igjen. Vi får se hva som skjer etter OL, sier Nadal.

I 2008 tok Nadal OL-gull i single i Beijing. Han gjorde det samme i double sammen med Marc López i Rio de Janeiro i 2016.

– Dette er en ny mulighet til å ta medalje, og det er det klare målet, understreker spanjolen.

Novak Djokovic (24) er den eneste spilleren med flere Grand Slam-titler enn Nadal (22). Roger Federer følger etter med sine 20. Han la tennisracketen på hylla i 2022.

I august skal Nadal og Alcaraz representere Spania i doubleturneringen i Paris-OL. Veteranen ser fram til å dele den store scenen med landets nye juvel.

Etter å ha trøblet stort med skader har Nadal tilsynelatende fått skikk på kroppen inn mot Paris-lekene.

(©NTB)

Flere nyheter: