Menu
En hoppende glad Bryson DeChambeau jubler etter seieren i US Open i golf søndag. Foto: George Walker IV / AP / NTB

DeChambeau sikret sin andre US Open-tittel på siste hull

Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre triumf i US Open i golf. Med par på siste hull slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

Av NTB | 17.06.2024 07:23:04

Sport: McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste putten og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

Med fem birdier på den siste runden så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

DeChambeau vant takket være et mesterlig slag fra bunkeren og inn på greenen. Ballen landet drøye meteren fra hullet, og han kunne dermed enkelt putte til seier.

– Det bunkerslaget var mitt livs slag. Jeg er så glad for at jeg kunne få til det slaget på hull 18. Det er en drøm som går i oppfyllelse, uttalte amerikaneren.

Den normalt snakkesalige McIlroy var så skuffet at han nektet å møte pressen etter turneringen. DeChambeau varsler at det er mer i vente fra den 35 år gamle nordiren.

– Han kommer til å vinne mange flere majortitler. Det er det ingen tvil om. Ilden i ham kommer kun til å bli sterkere av dette, sa han.

Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runden før – fordi han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.

(©NTB)

Flere nyheter: