Menu
De fleste har fått tilbake skatteoppgjøret, men de som er igjen må vente til etter ferien.Foto: Terje Pedersen / NTB

Nå får ingen flere skatteoppgjøret sitt før august

95 prosent av lønnsmottakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret sitt innen 1. juli. Nå må resten vente til etter fellesferien.

Av NTB | 04.07.2023 07:32:56

Arbeidsliv: – Er du blant dem som ikke har fått skatteoppgjøret ditt ennå, får du det tidligst i slutten av august. Alle får skatteoppgjøret sitt før 1. desember, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten i en pressemelding.

Det kan det være en mengde ulike grunner til. Man kan ha en komplisert skattemelding, være gift med en som er næringsdrivende og derfor får senere, eller ganske enkelt være gjenstand for stikkprøve i år.

– Vi kan dessverre ikke svare på hvilken dato du får skatteoppgjøret ditt. Du får beskjed på epost eller SMS når det er klart. Har du penger til gode, blir de utbetalt når du får beskjed om skatteoppgjøret ditt, sier Gjengedal.

Så langt har over 4,9 millioner lønnsmottakere og pensjonister fått skatteoppgjøret sitt. 3,2 millioner av oss har fått tilbake til sammen 40,3 milliarder kroner, rundt 12.600 kroner i gjennomsnitt. 670.000 personer må betale restskatt, i gjennomsnitt 30.900 kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: