Menu
Regjeringen åpner for et prøveprosjekt for bruk av bluss og røykbokser på de to øverste nivåene. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Nå blir dette lov i Norge: – Et stort gjennombrudd

Norsk fotball har fått tillatelse av myndighetene til å bruke bluss og røykbokser på kamp. Det grønne lyset kommer med strenge rammer.

Av NTB | 26.06.2024 10:03:15

Sport: Anders Kjellevold, styreleder i Norsk Supporterallianse, gleder seg over vedtaket.

– Dette er et stort gjennombrudd! Det er noe vi har jobbet for i mange, mange år. Etter hva jeg har sett, er det en avtale som gjør at jeg tror det kommer til å fungere veldig bra for supportere på kamp, sier han til TV 2.

I flere år har det vært debatt om bruk av bluss på norske fotballtribuner. Mange fotballsupportere har ønsket seg en lovendring som åpner for bruk av bluss.

I likhet med Kjellevold er også kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery fornøyd. I april sendte et samlet Fotball-Norge en søknad om dispensasjon for å kunne benytte pyro.

– Det er en viktig sak for fotballen. Jeg mener at dette er en del av supporterkulturen, men så må vi få det innenfor lovlige rammer. For det skal ikke være sånn at enkelte skal være redde for å gå på fotballkamp, sier hun til TV 2

– Med dispensasjonen får klubbene et mer effektivt verktøy til å forebygge og håndtere farlig bruk av pyroteknikk. Vi ser fram til at klubbene får implementert rammeverket som er utarbeidet og gleder oss til godt organiserte og lovlige supportershow, sier administrerende direktør Jens Haugland i NTF.

– Vi er takknemlige for at myndighetene har tatt oss på alvor, sier daglig leder Eirik Bjørnø i Viking. Han er også styremedlem i NTF.

– Vi har gitt fotballforbundet dispensasjon til å bruke pyro på norske tribuner, men da med strenge begrensninger. Jeg er veldig glad for at fotballen sammen med supporterne har tatt initiativ til å lage en ramme for å kunne bruke pyro forsvarlig, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl til kanalen.

Norsk Toppfotball (NTF) var med på søknaden.

(©NTB)

Flere nyheter: