Menu
17. mai-feiring i Alta. Grått vær, 6 grader, regn og paraplyer preget feiringen i byen, men feststemningen var likevel god både blant små og store. Foto: Jan Langhaug / NTB

Mye folk og festing i landets byer – men få alvorlige hendelser

Ruskevær kan ha dempet den verste utageringen på nasjonaldagen flere steder. På Østlandet er det finvær og mange folk.

Av NTB | 17.05.2023 19:04:17

Kriminalitet og rettsvesen: – Hvis det fortsetter slik det har gjort til nå, kommer vi til å se fram til 17. mai, sier politiet i Innlandet.

Over store deler av Norge har det vært litt ruskete vær på 17. mai. Det kan ha hatt en dempende effekt for politiet. NTB har vært i kontakt med alle unntatt to politidistrikt. De kan alle fortelle at det har vært en feiring uten de mest alvorlige hendelsene.

– Det har gått veldig bra så langt i dag. Her er det stille og rolig, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

– Det er litt surt vær, men vi kan bare spekulere i om det er været som er årsaken, legger Obstfelder til.

– Togene er i rute og folk oppfører seg. Været er ikke helt på vår side, så det er nok på det jevne hvor mange folk som er ute, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms-politiet til NTB.

– Det virker som om folk har feiret på en fin måte. Vi krysser fingrene for at det fortsetter utover kvelden, opplyser operasjonsleder May-Wenche Hansen i Nordland-politiet til NTB.

I Bergen fikk en person to tenner slått ut etter en voldshendelse. En annen person er sendt til arresten og må sove ut rusen der, men utover det har politiet i Vest også hatt en rolig 17. mai.

– Vi er forberedt på at det kan bli travelt og er bemannet til det, men det er skyet i dag, noe som kan ha en dempende effekt på feiringen på Vestlandet – i hvert fall i gatene, sier operasjonsleder Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt.

I Møre og Romsdal har det også gått rolig for seg, med unntak av noen få hendelser.

– En person ble anmeldt for vold mot offentlig tjenesteperson etter at han ikke ville forlate et utested i Ålesund, sier operasjonsleder i Arild Reite Møre og Romsdal-politiet.

– Forhåpentlig feirer folk med måte, tar vare på hverandre og gjør det til en hyggelig opplevelse, legger han til.

Politiet i Øst sier det er åpenbart at det fine været på Østlandet og en fridag i morgen har gjort at det er blitt travlere. De har mange patruljer ute, men det har fortsatt ikke vært de store hendelsene å melde.

– Vi fikk allerede i 15-tida meldinger om ungdom ned i 13-årsalderen som begynte å bli fulle at vi ble bekymret, sier operasjonsleder Svein Valle i Øst politidistrikt til NTB.

– Det har vært noen knekte neser og litt forskjellig, men ingenting alvorlig, sier Valle.

– Foreløpig er det bare positivitet rundt de arrangementene som har vært, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørøst-politiet.

Også på Sørlandet har det også gått rolig for seg.

– Det har vært noen få tilfeller i kveld av ordensforstyrrelse, som blant annet går på alkoholinntak og å ikke følge anvisning fra vektere, sier operasjonsleder Audin Eide i Agder-politiet til NTB.

Ellers har Eide lite å melde.

– Det er litt ansamlinger av ungdom som lager kvalme i byen, og voksne folk som begynner å nærme seg metningsgraden, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen i Oslo-politiet.

– Det er fridag i morgen. Så det er ikke sikkert alle drar hjem riktig ennå, sier han avslutningsvis.

I Oslo har det vært pent vær utover hele dagen. Det er også meldt fint vær utover kvelden.

Politiet i Troms opplyser om at de hadde en niåring som var borte fra moren sin i et par minutter, men utover det har det vært få hendelser som de har måttet ta tak i.

– Vi har vært heldige og har fått tilbake godt trøndersk vær med vind og regn, men utover dagen er det blitt bedre, opplyser operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Trøndelag-politiet.

På Østlandet har det vært finere vær i dag. Det merkes av politiet.

Politiet i Sørøst sier det har gått i så rolige og fine former som de kunne ha håpet på.

Alt i alt har det gått rolig for seg over hele landet. Hovedstaden begynner å bli som en fredag eller lørdag med finvær. Politiet melder i Oslo melder også om litt ordensforstyrrelser rundt om i gaten.

(©NTB)

Flere nyheter: