Menu
Andy Murray (t.h.) og broren Jamie røk torsdag ut av Wimbledon. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Murray-brødrene slått ut av Wimbledon – fikk tårevåt hyllest

Andy og Jamie Murray røk torsdag ut av doubleturneringen i Grand Slam-turneringen Wimbledon. Etterpå ble Andy hyllet.

Av NTB | 04.07.2024 22:03:20

Sport: Australske Rinky Hijikata og John Peers ble for sterke for den skotske brødreduoen på gresset i London. Hijikata og Peers vant med settsifrene 7-6 (8-6), 6-4.

Lillebror Andy gledet seg over å kunne spille sammen med Jamie.

– Det var veldig spesielt. Vi har aldri fått muligheten til det før, og i år passet det. Han spurte meg, og det var en liten kamp mot klokka for å komme hit. Jeg er glad vi fikk til å gjøre dette én gang sammen, sa Andy Murray om å spille med broren.

I etterkant viste de i en video på hovedbanen i Wimbledon. Der hadde flere av Murrays argeste konkurrenter i karrieren delt sine ord om veteranen.

– Vi er alle stolte av å ha spilt mot deg, sa Nadal.

Murray slet med å holde tårene tilbake i det han ble applaudert av flere tusen tilskuere.

Han er imidlertid ikke helt ferdigspilt ennå. Murray skal senere i turneringen spille mixed doubles sammen med Emma Raducanu.

– Alle her ville nok støtte Andy. Alt her handler om han, og det var en ære å være på samme bane som han før han gir seg, sa Hijikata etter kampen.

37-åringen har slitt med ryggen i lang tid og måtte gjennom en ryggoperasjon for å fjerne en cyste for en drøy uke siden.

Murray vant Wimbledon i 2013 og 2016. Han deltok sist i turneringen i andre runde i fjor, og da måtte briten gi tapt i en femsetter mot Stefanos Tsitsipas.

Neste store mulige begivenhet for Murray blir OL i Paris. Han ble olympisk mester både i London i 2012 og fire år senere i Rio de Janeiro.

Blant dem var Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

Etter alt å dømme er Murray inne i sitt siste Wimbledon. 37-åringen har antydet at han har få måneder igjen som profesjonell tennisspiller.

(©NTB)

Flere nyheter: