Thomas Müller satte klubbrekord i antall seriekamper for en utespiller og feiret med scoring da Bayern München slo Bochum 3-0. Foto: Andreas Schaad, AP / NTB

Müller markerte merkedag med scoring

Thomas Müller markerte en merkedag i sin karriere som Bayern München-spiller med scoring i 3-0-seieren over Bochum som holder laget på tabelltopp.

Av NTB | 11.02.2023 21:15:36

Sport: Müller spilte sin 428. bundesligakamp for klubben. Dermed slo han navnebror Gerd Müllers klubbrekord for utespillere. Han scoret ledermålet i det 41. minutt da han utnyttet et svakt tilbakespill fra Saidy Janko.

Det ble nesten det siste han gjorde i kampen. Han ble byttet ut ved pause med tanke på mesterligakampen mot Paris Saint-Germain tirsdag. Kingsley Coman og Serge Gnabry (straffe) scoret i 2. omgang, men trener Julian Nagelsmann var ikke fornøyd.

– Om vi spiller slik tirsdag, blir vi straffet, sa han.

Bayern er fortsatt ett poeng foran Union Berlin, som vendte til 2-1-seier borte mot RB Leipzig. Morten Thorsby fikk et kort innhopp for Union, mens Ørjan Nyland satt på benken for hjemmelaget.

Mer spill ble det på et par andre norske landslagsspillere. Julian Ryerson hjalp Borussia Dortmund til 2-0-seier over Werder Bremen på bortebane og fortsatt tredjeplass, tre poeng bak Bayern. Jamie Bynoe-Gittens og Julian Brandt scoret målene. Ryerson ble byttet ut rett før slutt.

Dortmund får besøk av Chelsea i mesterligaen onsdag.

Andreas Hanche-Olsen spilte hele kampen og hadde assist på det siste målet da Mainz slo Augsburg 3-1. Lee Jae-sung var tomålsscorer.