Menu
I alt tolv båter i havsnød har fått hjelp av Leger Uten Grensers redningsskip på det sentrale Middelhavet det siste halvannet døgnet. Foto: Stefan Pejovic / Leger Uten Grenser / NTB

MSF: 460 mennesker reddet i løpet av 30 timer i Middelhavet

I alt tolv båter i havsnød har fått hjelp av Leger Uten Grensers redningsskip i det sentrale Middelhavet det siste halvannet døgnet.

Av NTB | 17.07.2023 16:52:58

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi fikk reddet 462 mennesker i havsnød før italienske myndigheter instruerte oss til å gå til Lampedusa med 116 av de overlevende. Det norskregistrerte skipet Geo Barents er nå vei til Livorno i Nord-Italia, som er utpekt av Italia som havnen der 346 overlevende skal gå i land, opplyser kommunikasjonsrådgiver Bjørn Ivar Voll mandag.

Før helgen klaget Leger Uten Grenser (MSF) Italia inn for EU-kommisjonen for praksisen med å tildele havner fjernt fra der redningen fant sted.

– Det er i strid med menneskerettighetene og de grunnleggende rettighetene til personer som er reddet på havet. Det er også et brudd på organisasjonsfriheten til ikke-statlige organisasjoner og internasjonale maritime konvensjoner, sier Voll.

– Menneskene om bord får nødvendig, medisinsk hjelp og tilsyn, men den unødvendig lange reisen er en stor og unødvendig belastning for dem.

(©NTB)

Flere nyheter: