Menu
Ragnhild Mowinckel under superkombinasjonen, super-G i Meribel i forbindelse med VM i alpint 2023 i Frankrike mandag. Foto: Lise Åserud / NTB.

Mowinckel på 2.-plass etter super-G i superkombinasjon i VM – kjører likevel ikke slalåmdelen

Ragnhild Mowinckel (30) sparer kneet og dropper avslutningen av superkombinasjon i alpint-VM mandag.

Av NTB | 06.02.2023 12:05:48

Sport: Det bekrefter hun selv til NTB.

Mowinckel har slitt med kneet den siste tiden og må minimere belastningen foran de senere rennene i VM.

– Det er en vurdering som er tatt sammen med det medisinske apparatet. På en dag som dette skulle man gjerne kjørt slalåmen også, men det er litt det å holde hodet kaldt og fokusere på de tre viktige rennene som kommer for min del, sier Mowinckel til NTB.

30-åringen kjørte en fin super-G og plasserte seg 0,71 sekunder bak ledende Federica Brignone i mål. Det holdt til delt 2.-plass med sveitsiske Lara Gut-Behrami. Utfordringen med kneet gjør at Mowinckel likevel ikke fullfører konkurransen.

– Det var en veldig fin gjennomkjøring. Når du har vært gjennom det en gang, så vet du litt mer hva som møter deg i super G-en, sier Mowinckel til NTB.

Heller ikke Vickhoff Lie blir med videre til slalåmdelen. Den norske utøveren greide ikke å håndtere den utfordrende super-G-traseen, som var stukket av den norske treneren Thomas Rødseth, og kjørte ut halvveis ned i løypa.

– Fader altså, utrolig irriterende. Jeg hadde lyst til å kjøre slalåmen. Men sånn er det, jeg prøvde å gi alt og gikk for planen, så det var gøy å se at det funket når Ragnhild gjorde det så bra som hun gjorde, sier Vickhoff Lie til NTB.

Lara Gut-Behrami kjørte også inn til en andreplass med lik tid som Mowinckel. Sveitseren er heller ikke ventet å starte slalåmen.

Mikaela Shiffrin er blant favorittene i konkurransen. I super G-en kjørte amerikaneren godt og kom i mål 96 hundredeler Brignonene.

Slalåmen går senere mandag.

Den norske utøveren er fornøyd med dagen og med å ha fått en god opplevelse før de kommende fartsrennene i VM.

Det var italienske Federica Brignone som håndterte løypa best. I farstdelen av kombinasjonen var hun i en klasse for seg og plasserte seg langt foran nærmeste utfordrer.

(©NTB)