Menu
Et bilde gitt ut av Russlands forsvarsdepartement viser en interkontinental atomrakett på en utskytingsvogn et sted i landet. Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP / NTB

Moskva: Russlands atomøvelse er i gang

Første fase i Russlands varslede atomøvelse er i gang, sier forsvarsdepartementet i landet tirsdag.

Av NTB | 21.05.2024 17:49:32

Krig og konflikter: Under øvelsen vil russiske Kinzjal-raketter utrustes ned «spesielle stridshoder», melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Hva det konkret innebærer, er uvisst.

I løpet av den over to år lange invasjonen av Ukraina i full skala har Russland ved en lang rekke anledninger hintet om sine atomvåpen og snakket om mulig bruk av dem hvis landet står overfor en eksistensiell trussel.

Vestlige land har på sin side anklaget president Vladimir Putin og hans folk for uansvarlig kjernefysisk sabelrasling.

Forsvarsdepartementet i Moskva sier øvelsen finner sted i det sørlige militærdistriktet, som grenser mot Ukraina og også omfatter okkupert ukrainsk land. Nøyaktig hvor er ikke gjort kjent.

Russland hevder øvelsen er «svar på provoserende uttalelser og trusler fra enkelte vestlige representanter».

Russland gjennomfører ofte atomøvelser. I oktober avholdt landet en øvelse som ifølge Kreml gikk ut på å slå tilbake et atomangrep på land, til sjøs og i luften.

Høsten 2022 gjennomførte de også en øvelse i Barentshavet, som skulle simulere et massivt russisk atomangrep som svar på et atomangrep mot Russland.

Flere nyheter: