Menu
Martin Linnes (t.v.) feirer med Kristian Eriksen (t.h.) og Benjamin Tiedemann under helgens storseier mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Moldes videre vei i CL-jakten er klar – kan møte Hoseth eller Høgmo

Molde går tirsdag i gang med mesterligakvalifiseringen mot finske HJK. Sammenlagtvinneren får Klaksvik eller Häcken som neste hinder.

Av NTB | 24.07.2023 12:23:05

Sport: Trekningen av 3. kvalifiseringsrunde ble gjort mandag. Der spilles dobbeltkampene 8.-9. og 15.-16. august.

Før den tid må Molde først ta seg forbi HJK. Det første møtet er lagt til Helsingfors tirsdag, mens returen går på MFKs stadion onsdag neste uke.

Gjør romsdalingene jobben, er det garantert en norsk trenerduell i neste runde. Klaksvik trenes av tidligere Molde-helt Magne Hoseth, og i forrige uke sto hans færøyske lag for en kjempeskrell ved å slå Ferencvaros 3-0 i Ungarn og gå videre med samme sifre sammenlagt.

Per-Mathias Høgmo tok i fjor Häcken til serietittelen i Sverige.

Molde var seedet og styrte automatisk unna en trekning mot FC København og tyrkiske Galatasaray. Laget får hjemmefordel i siste kamp i et potensielt møte med Klaksvik eller Häcken.

Som vinner av Eliteserien i 2022 møter Erling Moes menn kun andre seriemestere på veien. Årets mesterligakvalifisering er den sjette i Molde-historien, og hittil har romsdalingene tatt seg til puljespillet én gang. Det skjedde på første forsøk i 1999.

En plass i mesterligaen vil gi MFK et pengeregn uten like. Forrige sesong fikk hvert lag minst 183 millioner kroner før en eneste gruppekamp var spilt.

Mandag fikk Molde også vite hva som venter hvis de ryker ut for HJK. En slik exit gir dobbeltkamp mot polske Rakow eller Qarabag fra Aserbajdsjan i kvalifiseringen til europaligaen.

Hoseth er ikke den eneste Molde-koblingen i Klaksvik. Laget har Daniel Berg Hestad som assistent, og Vegard Forren er en del av spillerstallen.

Norsk herrefotball har ikke hatt en deltaker i Champions Leagues lukrative gruppespill siden Rosenborg var der i 2007. Molde må slå ut tre lag for å kvalifisere seg.

(©NTB)