Menu
Molde kunne juble for sesongens første seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde vant endelig og forverret AaFK-krisen: – En plattform å bygge videre på

Regjerende mester Molde tok sesongens første seier da de slo fylkesrival Aalesund 3-0 i Eliteserien onsdag. AaFK står fortsatt uten mål og poeng på fem kamper.

Av NTB | 03.05.2023 20:14:18

Sport: Martin Linnes, Magnus Grødem og Sivert Mannsverk scoret målene som avverget fullstendig krise i Molde.

– Det var deilig å få punktert kampen og dratt i land seieren, sa Grødem til TV 2.

Dermed unngikk de blåkledde å gå på tidenes dårligste sesongstart i øverste divisjon. Moldes verste sesongstart i den norske toppdivisjonen er tre poeng etter fem kamper. Det har skjedd fem ganger siden 1976 og sist i 2005.

– Det er godt. Vi var vel rimelig dominante i dag, og da ser man viktigheten av å få luket vekk store individuelle feil. Vi gjennomfører en bra kamp. En plattform å bygge videre på, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Med trepoengeren mot AaFK står Molde med fire poeng. Det skjedde sist i 2010, og da endte romsdalingene på 11.-plass. I årets sesong har de langt høyere ambisjoner som regjerende mester. Etter to strake tap fikk de sin første seier.

– Når vi er der vi har vært nå og ikke greide å plukke trepoengere, så blir man bestandig som lag litt usikker. Da må man komme seg dit at man er tålmodig når man er dominerende, sa Moe videre.

– Vi gjør en OK første omgang, men vi holder ikke i 90 minutter. Vi fortjener ikke mer enn hva vi har fått hittil. Man pleier ikke å si at tabellen har satt seg etter fem runder, men den lyver ikke heller, sa AaFK-kaptein David Fällman.

Selv om Molde skapte de fleste og største sjansene, yppet AaFK seg en del i den første omgangen. I 2. omgang måtte de derimot se seg utspilt av rivalen.

– Klart den (situasjonen) er alvorlig, men vi stoler på hverandre vi spillere, og det er det vi får fokusere på. Vi får gå sammen, men vi trenger poeng, fortsatte svensken.

Onsdagens kamp var et skikkelig bunnoppgjør i Eliteserien mellom regjerende mester Molde og fylkesrival AaFK. Sjelden er Molde involvert i slike kamper på nedrykksplass.

AaFK sto før kampen uten mål og poeng hittil i sesongen, mens Molde sto med ett poeng etter én uavgjort og tre tap. Sist røk de 2-3 for Stabæk på overtid.

Hjemmelaget tok styringen på kampen og skapte mange sjanser, men AaFK-keeper Sten Grytebust holdt stand. Aalesund var heller ikke ufarlige og kom til flere gode muligheter uten å få ballen i mål.

20 minutter før slutt sikret Grødem langt på vei triumf for Molde da han kjempet inn 2-0 etter litt rot i 16-meteren.

Helt på tampen fikk Molde straffespark da Erling Knudtzon ble felt av Ole Martin Kolskogen. Mannsverk var sikker fra elleve meter.

I Aalesund fortsetter krisen for laget som ligger sist på tabellen uten både mål og poeng etter fem kamper. Det har blitt elleve baklengs i sesongstarten.

Molde møter HamKam borte i neste runde, mens AaFK tar imot Haugesund.

Etter en snau time fikk Molde sitt etterlengtede mål. Linnes fintet seg fri i feltet og banket ballen inn fra kloss hold. Det var nok mye lettelse i jubelen til Molde-leiren.

(©NTB)

Flere nyheter: