Topi Keskinen løp fra Molde-forsvaret og sendte HJK i ledelsen i tirsdagens kamp i mesterligakvalifiseringen. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / NTB

Molde tapte 0-1 for HJK i mesterligakvalifiseringen – må slå tilbake på hjemmebane

Molde er avhengige av å vinne sin hjemmekamp mot HJK i den andre kvalifiseringsrunden i mesterligaen etter 0-1-tap i Finland tirsdag.

Av NTB | 25.07.2023 20:03:08

Sport: Topi Keskinen scoret kampens eneste mål etter 25 minutter. Fram til da hadde Molde vært farlige, men ikke greid å sette HJK-forsvaret på de aller største prøvene.

Det utnyttet hjemmelaget i Helsingfors og fikk med seg et godt utgangspunkt til returkampen i Molde neste onsdag.

Tidligere Molde-trener Kjetil Rekdal er imidlertid ikke bekymret tross nederlag.

– Dette er et lag Molde skal slå over to kamper. I hvert fall i ni av ti tilfeller … Jeg tror ikke HJK klarer å stå imot Molde de siste 20-30 minuttene neste uke uten at de eventuelt skulle ha et resultat som tilsier det, sa Rekdal på VGTVs sending.

Gjør romsdalingene jobben i dobbeltoppgjøret mot HJK, er det garantert en norsk trenerduell i neste runde. Klaksvik trenes av tidligere Molde-helt Magne Hoseth, mens Per-Mathias Høgmo leder svenske Häcken. De møtes til sin første kamp onsdag.

En plass i mesterligaen vil gi MFK et pengeregn uten like. Forrige sesong fikk hvert lag minst 183 millioner kroner før en eneste gruppekamp var spilt.

Molde er uansett sikret deltakelse i conferenceligaens puljespill om de tar seg forbi HJK.

Etter at moldenserne hadde fått den beste starten, var det hjemmelaget som tok ledelsen etter 25 minutter. Keskinen fikk ballen i bakrom og løp enkelt fra Molde-forsvaret. Alene med Jacob Karlstrøm gjorde 20-åringen ingen feil.

I etterkant tok HJK over styringen og skapte flere sjanser. Like etter ledermålet måtte Karlstrøm ut i full strekk for å hindre Atomu Tanaka.

I annen omgang skapte begge lag sjanser, men ingen fant veien til nettmaskene. Dermed var det HJK som til slutt kunne juble.

Som vinner av Eliteserien i 2022 møter Erling Moes menn kun andre seriemestere på veien. Årets mesterligakvalifisering er den sjette i Molde-historien, og hittil har romsdalingene tatt seg til puljespillet én gang. Det skjedde på første forsøk i 1999.

Molde kom til kampen i Helsingfors etter å ha scoret ni mål totalt på sine to siste kamper i Eliteserien.