Molde-spillerne var skuffet etter overtidsmålet torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde snublet i dramatisk skjebnekamp – overtidsmål kan koste dyrt i europaligaen

Kristian Eriksen så ut til å bli Molde-helt mot Qarabag i europaligaen, men på overtid kom baklengsmålet som ga 2-2 og et dårlig utgangspunkt før siste runde.

Av NTB | 30.11.2023 23:19:54

Sport: Eriksen traff blink i både 81. og 87. minutt. Da så han ut til å ha egenhendig vendt oppgjøret til seier, men fire minutter på overtid kom utligningen fra Bahlul Mustafazada.

Dermed kan Molde få det tøft med å ta seg videre til utslagsfasen i turneringen. Romsdalingene er nødt til å få med seg flere poeng borte mot gruppevinner Leverkusen i siste runde, enn det Qarabag får med seg mot tabelljumbo og utslåtte Häcken.

Qarabag slo Molde i motsatt oppgjør og er foran Erling Moes lag på innbyrdes oppgjør.

– Akkurat nå er jeg litt tom. Jeg syns det her er skikkelig kjedelig, sa Eriksen til Viaplay etter kampslutt.

Tredjeplassen går videre til conferenceligaen, mens Häcken får en forlenget juleferie.

I det ellevte minutt sto Molde høyt med laget da Juninho fikk ballen feilvendt. Brasilianeren vendte seg rundt og var både sterkere og raskere enn Moldes forsvarsspillere på vei mot mål. Alene med keeper banket han inn 1-0.

Først i det 81. minutt pirket Eriksen inn det forløsende 1-1-målet. Fem minutter senere dukket samme mann opp på en corner og nikket inn 2-1-målet, men det endte likevel med norsk skuffelse torsdag.

Fire minutter på overtid glapp markeringene i boksen, og Mustafazada kunne sette inn 2-2.

Leverkusen har sikret førsteplassen i gruppen. Tyskerne går derfor rett til åttedelsfinalen, mens andreplassen må ut i en innledende sluttspillsfase.

Molde spilte seg inn i kampen igjen og skapte sjanse på sjanse, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Tross 10-1 i skuddstatistikk sto det 0-1 på resultattavla til pause.