Menu
Anders Mol og Christian Sørum i aksjon i fjorårets EM. Torsdag gikk de løs på et nytt europamesterskap i Wien. Foto: Lise Åserud / NTB

Mol/Sørum slo tilbake etter trå EM-start – familiemøte neste

Anders Mol og Christian Sørum lå bakpå i nesten hele første sett, men våknet i tide og vant åpningskampen i sandvolleyball-EM. Nå venter en helnorsk duell.

Av NTB | 03.08.2023 10:03:17

Sport: Verdensenerne slo israelerne Eylon Elazar og Netanel Amiram Ohana med sifrene 21-18, 21-12. Resultatet overrasket ingen, men nordmennene fikk det tøffere enn ventet i Wien-sanden.

Mol/Sørum lå under 9-14 tidlig. Så kviknet de til og startet poengjakten som tok dem opp på 14-14, og på 16-15 var de foran for første gang. Derfra og ut hadde duoen kontroll på resten av oppgjøret.

I andre sett var de aldri bakpå og vant til slutt stort. Senere i dag får Mol og Sørum en motstander de kjenner svært godt i form av Hendrik Mol og Mathias Berntsen. Hendrik og Mathias er henholdsvis storebroren og fetteren til Anders.

De åpnet EM med å slå sveitserne Quentin Mètral og Yves Haussener med 21-16, 21-13.

Mol og Sørum er på revansjtokt etter at de i fjor ble vippet ned fra EM-tronen av svenskene David Åhman og Jonatan Hellvig. Før det hadde radarparet blitt europamestere fire år på rad.

Sist søndag tok nordmennene sin tredje verdenstourtittel for året.

– Vi går for gull i Wien. Selv om det ble en tøff turnering med mange tette kamper i Montréal, så fikk vi verdifull kamptrening, og seieren der gir fin selvtillit inn mot EM. Vi er alltid optimister, sa Anders Mol før torsdagens åpningskamp.

(©NTB)

Flere nyheter: