LIVESENTER
Menu
Anders Mol og Christian Sørum. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mol og Sørum til kvartfinale i Gstaad etter blokkoppvisning

Anders Mol og Christian Sørum vant puljen i verdenstourturneringen i Gstaad. De avsluttet med seier over amerikanske Miles Partain og Andy Benesh fredag.

Av NTB | 05.07.2024 12:43:19

Sport: Mol og Sørum gikk gjennom gruppespillet uten å tape ett eneste sett. Torsdag ble det seirer mot spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira og den tyske duoen Lukas Pfretzchner/Sven Winter

Mol og Sørum tapte bronsekampen mot Partain/Benesh i forrige elite 16-turnering i Ostrava. I kampen i de sveitsiske alpene fikk den norske duoen mer fart på spillet til tross for at det startet noe ujevnt.

Amerikanerne tok styringen i det første settet og skaffet seg en solid ledelse, men så våknet den norske duoen og vendte til 11-10. Mol var svært sterk i blokka og skaffet Norge mange poeng på vei mot settseier 21-15. Han slo også mange serveess.

Med seier i puljen går Mol og Sørum direkte til kvartfinale. De to neste i gruppen må ut i omspill for å komme seg dit.

Den norske stjerneduoen er tittelforsvarer i OL og har sommerlekene i Paris som sitt store mål i år. Der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

Mol var tidligere i år gjennom en operasjon i foten, og den nevnte turneringen i Ostrava var duoens første siden starten av mars. Mol og Sørum må dermed jobbe på for å komme i skikkelig kampform til OL.

Gstaad-turneringen er den nest siste før Paris-lekene.

Nordmennene fortsatte det gode spille i annet sett. Der tok de selv kommandoen fra start og opparbeidet seg en god ledelse. Den ga de aldri fra seg og vant 21-11.

I Frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere.

(©NTB)