Menu
Anders Mol og Christian Sørum viste mestertakter igjen i Gstaad, men det holdt ikke til finaleseier. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Mol og Sørum tapte finalen i Gstaad

Anders Mol og Christian Sørum tapte 1-2 i en knalljevn finale mot amerikanerne Miles Partain og Andrew Benesh på verdenstouren i Gstaad.

Av NTB | 09.07.2023 16:13:02

Sport: På det sveitsiske stedet der den norske sandvolleyballduoen vant sin første tittel på verdenstouren i 2018, lå alt an til nok en triumf etter en god åpning. Men for mange feil i annetsettet og mot slutten av kampen felte nordmennene.

Mol og Sørum tapte første kamp i gruppespillet mot nettopp Partain og Benesh, som dermed kan glise over å ha slått de norske verdensenerne to ganger på en uke.

– Dette er utrolig og virkelig uventet. Så jeg er veldig takknemlig, sa Partain i seiersintervjuet med arrangøren.

I annet sett slo Partain og Benesh nådeløst tilbake. Amerikanerne tok kommandoen fra start, og i et sett der Mol og Sørum gjorde flere feil, vant de klart 21-11.

Det gjorde også at settet gikk til forlengelse. Til slutt klarte Partain og Benesh å skaffe seg et overtak og hale i land settseieren med 18-16.

Finalen er nordmennenes femte i år. De har vunnet i Doha (Qatar) og Ostrava (Tsjekkia), mens det er blitt 2.-plass i Uberlandia (Brasil) og Tepic (Mexico) i tillegg til Gstaad.

I åpningssettet spilte det norske laget feilfritt, og etter en jevn åpning rykket de fra midtveis, særlig takket være en glitrende rekke server fra Mol. Settet ble vunnet 21-15.

Mol og Sørum viste utholdenhet i tredjesettet, men amerikanerne ga seg heller ikke uten kamp. Det norske laget ledet med tre poeng innledningsvis, men etter hvert var det stort sett bare ett poeng som skilte lagene.

(©NTB)

Flere nyheter: