Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum med ny seier i Wien. Foto: Jan Langhaug / NTB

Mol og Sørum med ny sliteseier i Wien

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum står med to seiere på to kamper i den siste turneringen før OL.

Av NTB | 11.07.2024 19:33:19

Sport: Dagens andre seier i Wien kom mot qatarske Cherif Younousse og Ahmed Tijan med sifrene 23-25, 21-13, 15-10.

Første sett ble uhyre jevnt, og etter en maratonavslutning vant til slutt den qatarske duoen 25-23. Mol og Sørum slo imidlertid tilbake med 21-13 i andre sett og forlenget kampen til tie break.

Der var nordmennene overlegne og opparbeidet seg rask en ledelse. Den økte gradvis utover settet, hvor Mol og Sørum til slutt vant 15-10.

Tidligere torsdag innledet Mol og Sørum turneringen med seier mot spanske Pablo Herrera og Adrián Gavira. Nordmennene tok kommandoen umiddelbart med en 21-11-seier i åpningssettet. Heller ikke i det andre settet evnet spanjolene å bite ordentlig fra seg, og den norske duoen vant 21-16.

Mol og Sørum er tittelforsvarere i OL og har sommerlekene i Paris som sitt store mål i år. Der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

I Frankrike er de ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sporten med storm de siste årene og er verdensenere.

Mol var tidligere i år gjennom en operasjon i foten, og i starten av juni var duoen i aksjon for første gang på tre måneder. Da ble nordmennene nummer fire i en turnering i Ostrava, før det ble seier i bronsekampen i Gstaad sist helg.

– Det går bedre og bedre, men det er ennå litt sårt. Jeg har kommet ganske langt i rehabiliteringen, sa Mol til NTB i slutten av juni.

Wien-turneringen er den siste før Paris-lekene.